Sådan holder du parforholdet i live

I et parforhold er der altid op – og nedture. Den ene dag er det hele perfekt, en anden dag kan det hele virke uoverskueligt og frustrerende.

Selvom det er en naturlov omkring parforholdet så der er masser af ting par kan gøre, som kan minimere de dårlige perioder. Det kan i sidste ende medvirke til at ens parforhold ikke gå hen og dør. Læs med og du får bud på hvad du og din partner kan gøre, så I er bedre rustet til det langvarige forhold.

Få indført gode vaner

Det første du og din partner skal gøre er at få indført gode vaner i parforholdet. De gode vaner med at nyde hinanden kan hurtigt blive glemt – især hvis der er børn involveret (for børn tager helt naturligt meget tid og opmærksomhed væk fra parforholdet).

Derfor er det essentielt at få indført vaner i den travle hverdag som er dedikeret til parforholdet. Når du for eksempel kommer hjem efter en travl, stressende dag fra arbejdet, så skal du ikke tage din skuldertaske, med laptop og arbejdspapirer, med op på kontoret for lige at sende en sidste mail. Du skal lægge den i entreen og finde din partner. Når du har fundet din partner så kysser og krammer du din partner. Den vane er med til at få indført nærvær i parforholdet og nærvær er skridtet videre mod intimitet. Desuden er det en rigtig god idé at have dage hvor I kun fokuserer på jer selv. Sluk telefonerne, lav mad sammen, få et godt glas vin og nyd hinandens selskab. Det er en igen en essentiel vane at få tilført parforholdet.

Tag på romantisk ferie

Den anden ting som du og din partner skal gøre er at tage på en romantisk ferie. I forlængelse af det overstående, hvor du og din partner skulle finde tid til at fokusere på jer selv, så er en ferie et rigtig godt redskab til at komme på afstand fra hverdagen. På en ferie er det muligt at koble fuldstændig af og dermed kan du og din partner koncentrerer jer 100 % om hinanden uden nogle forstyrrelser.

En romantisk ferie er samtidig en god mulighed for at peppe sexlivet lidt. Måske har det hele været lidt slapt og kedeligt med rejsningsproblemer derhjemme, hvor den ene ikke føler sig så potent, som han gerne vil være – og som han måske i virkeligheden er. Der er ikke så meget seksuel nydelse, som der burde være. Det kan en ferie hjælpe på, da det er nemmere at smide hæmningerne og få genoplivet gnisten og løst de seksuelle udfordringer i sydens varme end i lejligheden derhjemme.

Gør jer selv attraktive

Den tredje ting du og din partner skal gøre er at gøre jer selv attraktive. I må gerne gøre lidt ud af jer selv. Find det pæne tøj, måske endda noget som sidder lidt stramt. Det kan være med til at opildne din partner. Det samme kan soignering. Sørg for at få trimmet skægget, vasket håret, læg lidt make-up det kan gøre underværker, og man føler sig meget attraktiv og klar hvis man gør de her ting. Hvis du og din partner desuden har nogle skavanker som en knækket tand eller ondt nogen steder, så sørg for at opsøg læge, så i kan få det ordnet. Dermed er man også langt mere klar til at gøre sig selv attraktiv.

 Vær ærlig overfor din partner

 Den sidste ting du og din partner skal sørge for er ærlighed. Det er en floskel, men med ærlighed kommer man længst i parforholdet. Hvis du føler, du gerne vil snakke med din partner om intimt eller noget i parforholdet, så skal du sørge for at gøre det. Den åbne kommunikation mellem jer er ekstrem vigtig i bestræbelserne på at ramme det gode parforhold, der står bedre rustet til at håndtere udfordringer.