Sådan bliver du klar til første blind date

I tiderne før Tinder og andre datingapps, var den traditionelle blind dating ekstremt populær. Her blev man ofte matchet med en fælles bekendt, hvor daten enten stod på en kop kaffe eller en romantisk middag. I dag er datingområdet lidt anderledes. Du swiper højre eller venstre, og ender måske på date med en af de udvalgte. Ikke desto mindre er der noget, der ikke har ændret sig – at man gerne vil være fuldstændig klar til daten, så man kan skabe det bedste førstehåndsindtryk. Her kommer derfor fem tips til, hvordan du gør netop det.

Lad din tøjstil afspejle din personlighed

Vi vil alle sammen gerne gøre det bedste indtryk på en date. Det er ingen hemmelighed, at førstehåndsindtrykket er ekstremt vigtigt, og er denne faktor ikke nogenlunde i hus fra start af, kan daten hurtigt gå skævt for sig. En af de ting, der har indflydelse på dette, er valg af tøj. Før du overhovedet åbner munden, kan din date hurtigt scanne dig fra top til tå og kort vurdere, om du umiddelbart er noget for hende. Faren her er dog at vælge et outfit, der er valgt, fordi du tænker, at din date vil kunne lide det, men som måske ikke afspejler dig og din personlighed.

Jovist kan du måske narre hende eller ham på første date, men i længden kommer det ikke til at gå. Desuden føler man sig langt mere tilpas i tøj, man selv kan lide. Der er derfor ingen grund til at skifte stil, dagen før du skal afsted på date. Hvil i stedet for i dig selv og gå med det – det førstehåndsindtryk du giver, vil højst sandsynligt blive langt bedre i det du er mere tilstede og har det godt med dig selv.

 

Gør noget ud af det selv

Det kan godt være, at kærestepar er vant til at se hinanden uden makeup, i joggingbukser og med en slem morgenånde. Men på første date skal det hele helst spille – især på en blind date, hvor man virkelig gerne skal give et godt indtryk, da den modsatte person muligvis har gjort sig nogle forventninger uden at vide, hvem man er, og hvordan man ser ud.

Nogle går ud og får behandlinger med botox, hvor andre i stedet lægger en flot make-up eller bruger lige 10 minutter ekstra på at sætte håret.

Det kan være godt givet ud, hvis du tager lidt pænere tøj på og gør noget ud af sig selv. Det giver oftest et godt indtryk overfor modparten. Frem med den flotte taske eller et af dine Fossil ure. På med den flotte kjole eller skjorte. Selvfølgelig skal alt gøres med måde, men dette element kan være ekstremt vigtigt for nogle, når man kun har udseendet til at dømme efter.

 

Undervurder ikke tandpastasmilet

Smilet har en stor betydning i forhold til førstehåndsindtrykket. Sidder man med en person, der ikke smiler, kan man hurtigt få et negativt indtryk og tænke, at personen ikke er så glad og positiv som ventet. Hvis du gerne vil have ordnet tænderne inden, så du kan nemt bestille en tid til tandlægen inden din date, så du er klar til at smile løs og give et godt indtryk.

 

Bliv mentalt klar

En blind date kan godt være utrolig grænseoverskridende, i det du skal mødes med en person, du overhovedet ikke kender. For hvad nu hvis kemien ikke er der eller endnu være, at hele daten bliver utrolig akavet, fordi I ikke har noget at snakke om?

Det kan være en god idé forbedre sig en smule. Først og fremmest få styr på nerverne, så du kan slappe af undervejs og nyde date – og ikke mindst vise, hvem du er. Derudover kan det være en fordel lige at have gennemtænkt nogle samtaleemner igennem i tilfælde af at pinlig tavshed skulle opstå.