Sådan indretter du et romantisk soveværelse

Vi kender vidst alle sammen det der med, at vi ser et super flot indrettet soveværelse og tænker: gid mit soveværelse så sådan der ud! Det kan være svært at indrette et soveværelse, som begge parter i et forhold kan lide. Der skal udvælges forskellige ting, som giver værelset karakter, og når man er to mennesker, der skal blive enige, kan det godt være vanskeligt. Der er dog nogle helt basic ting, man kan starte ud med at sørge for er på plads, som kan danne grundlag og de bedste rammer for et fint fælles soveværelse.    

Intet kontor i soveværelset

Et soveværelse er et værelse, man sover i. Man har måske et tv hængende på væggen, hvis man er sådan en type, men ellers er det bedst at holde det simpelt med møblerne derinde. Det eneste, man har brug for er en stor og lækker seng, et par natborde og evt en stol, man kan hænge sit tøj over. Lad være med at placere alt muligt andet derinde som fx et skrivebord, der nærmest bare inviterer en masse rod af papirer, ting og andre ligegyldige ting, der ikke hører til i et soveværelse, op på det. Mange mennesker har før deres forhold været vant til at have et værelse til dem selv, hvor de kunne rode og smide ting som de lystede. De fleste har haft et skrivebord, hvor de kunne sidde godt og spille computer eller studere ved, men når man bor 2 mennesker på et værelse og man gerne vil sikre sig, at begge parter føler sig tilpas, så er der altså nødt til at ske nogle ændringer.

Gør rummet romantisk med billeder og lamper

Skal der være hyggeligt på værelset, så skal der lys til. Levende lys er altid en klassisk vinder, der vil give stemningen og hele atmosfæren på værelset en helt anden og langt mere positiv og romantisk karakter. Levende lys er alene naturligvis ikke nok. Der skal også almindelige, hyggelige lamper til. Eventuelt lamper, hvor belysningen kan dæmpes, så det ikke føles som om, der er spotligt på, når man tænder lyset om aftenen. I må heller ikke glemme at dekorere væggene med noget fint, så værelset ikke kommer til at føles alt for tomt. I kan vælge at hænge væglamper op, men ellers er det en god idé at hænge forskellige billeder op. I kan passende vælge nogle fine malerier, som falder i jeres smag eller nogle billeder eventuelt med noget mere moderne print eller lignende på, som I begge synes, kan passe ind i jeres perfekte og romantiske soveværelse. Vil du have flere gode råd til køb af lamper til soveværelset, så se denne liste med fede sengelamper her.

Vælg en god seng

Til sidst er det vigtigste i et lækkert soveværelse naturligvis at sengen, I sover i er komfortabel, stor nok og at den passer ind i jeres smag. Tag ud og kig på senge sammen, prøv at ligge i dem og snak eventuelt med folk, der har forstand på, hvilke senge, der passer til lige netop jer to. Husk på, at det vigtigste klart er, at sengen passer til jeres kropsformer og jeres sovevaner. Der er stor forskel på senge og hvor gode de er, tjek denne guide med de bedste kontinentalsenge på markedet her. I anden række kommer udseendet af sengen, hvor I kan vælge farve og stil sammen.