En A-kasse er din økonomiske sikring

Måske tænker du ikke på nuværende tidspunkt, at du vil få brug for hjælp som ledig i den nærmeste fremtid. Alligevel er det en god idé at overveje en indmeldelse i en A-kasse allerede nu. En A-kasse er din økonomiske forsikring, hvis du nu alligevel mod forventning skulle gå hen og blive ledig. Her kan du modtage dagpenge hvis du er berettiget dertil og eventuel tegne en lønsikring der betyder, at din indtægt ikke vil falde. En A-kasse hjælper dig igennem et eventuelt ledighedsforløb, sikkert og effektivt fra start til slut også juridisk samt økonomisk.

Skal jeg tilmelde mig en fagforening

En A-kasse og en fagforening går mange gange hånd i hånd. Mange A-kasser tilbyder pakkeløsninger der indeholder en tilmelding til deres respektive fagforening. Men hvad er forskellen? Og hvad skal en fagforening nu gøre godt for? Den helt overordnede forskel på en A-kasse og en fagforening er, at en A-kasse er din forsikring hvis du bliver ledig, mens en fagforening hjælper dig med dine vilkår, så længe du er i arbejde. Med en fagforening vil du kunne indgå under overenskomster der sikrer lønforhold og arbejdsvilkår. Ligeledes vil en fagforening kunne hjælpe dig under sygdom, barsel eller orlov og endda også juridisk hjælp under opsigelse. Har du et ønske om at melde dig ind i en fagforening, er der mange gange penge at spare, hvis du tilmelder A-kasse og fagforening under samme instans.

Er du blevet ledig?

Hvis du er blevet arbejdsløs, skal du hurtigst muligt melde dig ledig og senest to uger efter første dag efter endt arbejde. Du kan med fordel vælge at kontakte din A-kasse der kan melde dig ledig på din bekostning. Derudover vil de kunne hjælpe dig med at få oplysninger omkring udbetaling af dagpenge og guide dig til, hvordan du hurtigst muligt kommer videre til et nyt og passende job.