Start på sunde vaner med partneren

Uanset om i snart har guldbryllup eller om i lige er startet med at date, er det altid en god ide at overveje jeres fælles vaner. Dog har i en stor fordel hvis i lige er begyndt at date, eller i er et ung kæreste par.

Hvordan starter man vaner?

Der er mange der har skrevet om emnet. Og der er utroligt mange guides og gode ideer, specielt her efter nytår. Men hvad er egentlig den bedste måde at starte på nye vaner på ifølge eksperter der rent faktisk har studeret vaner? Det skal jeg fortælle dig!

Visualisering

Et af de meget vigtige punkter når det kommer til vanedannelsen er at starte et helt andet sted end ved selve vanen. Hvis man starter med at selv visualisere hvilken type du gerne vil være, da kan man efterfølgende kigge på hvilke vaner har den type menneske du gerne vil være mere som. Og det er netop her par forholdet har enorm styrke. I kan nemlig gå sammen og tænke over hvilken slags parforhold i gerne vil være. Er i meget sociale? Træner i meget? Går i meget op i rengøring? Dette er også en rigtig god øvelse for dig der står og skal ind i et nyt parforhold, da man hurtigt kan finde ud af hvordan ens partner ser jeres forhold, og da finder man ud af om man har nogle uenigheder eller store forskelle.

Start i det små!

Det er utrolig vigtigt at man ikke tager en for stor bid ad gangen, og tror at man fra den ene dag til den anden kan starte 25 svære vaner op. Det vigtigste råd når det kommer til vanedannelse er at starte det som kaldes 2 minutters reglen. I stedet for at have fokus på at du skal tabe 5 kilo, og derfor skal træne en hel masse, da skal fokus være på at få en vane startet op. Dette handler altså udelukkende om vaner. Når man er blevet enige med sig selv om man gerne vil starte en vane op, da skal man starte i det små. Fordi det kun handler om vanen, og ikke selve målet at tabe 5 kilo. Derfor anbefales det at du starter med kun at tage dit træningstøj på og går en tur rundt om blokken, hver dag. Efter 2-3 uger hvor du hver dag har gået en tur rundt om blokken i dit træningstøj, er det ikke så hårdt mere. Og For de næste 3 uger går du 2 gange rundt om blokken hver dag. Det handler om at starte vanen! Og have fokus på den lange bane

Hvilke goder vaner?

Når det kommer til gode vaner, er der mange, men nogle er klart bedre end andre, da det hjælper på både den fysiske og psykiske overskud. Derfor er en sund mad vane og trænings vane klart det mest fornuftigste sted at starte. Så brug nu ovenstående metoder når i gerne vil til at spise lidt sundere! I stedet for at skære alt usundt ud af livet, så start med at køb en mere fedt fattig mælk til morgenmaden eller en kaloriefattig dressing til aftensmaden. Kan i øvrigt varmt anbefale den fedt fattige dressing som man kan få hos Musclehouse. Og næste uge begynder i at spise lidt mere salat. Bare et enkelt blad mere! Ej måske lidt mere end et blad, men håber i forstår konceptet. Det betyder at når du går på luxit og bestiller festartikler til festen, så når i holder festen, hvor der selvfølgelig skal drikkes og spises god mad, så husker du at spise en masse salat, i stedet for at give slip på det hele, da det nu er blevet en vane!