Omsorgsfuld kærlighed og parforhold

Det at gå ind i et parforhold, kan tage meget på ens energi i starten, da du giver meget af dig selv. Det at have en partner, er for de fleste mennesker trygt, da du altid vil have en bag din ryg, som vil støtte dig. Din partner er den person, som du forhåbentligt skal tilbringe resten af dit skønne liv sammen med, og du lærer hele tiden noget nyt om dig selv, men også af din partner.

Giv plads

Alle mennesker er forskellige, og det kan derfor være en god ide at give plads til, at din partner kan lave og dyrke sine fritidsinteresser selvom, at I er sammen. Ofte når du er nyforelsket, kan du være fanget inde i en lille romantisk boble, hvor du kan glemme ting som disse. Dig og din partner behøver nødvendigvis ikke at dyrke akkurat de samme fritidsinteresser. Det gælder derfor om ikke at låse din partner fast, så de ikke kan foretage sig de ting, som de kan lide at lave. Ved at accepterer og give plads til hinanden, og det at have en forståelse og anerkende hinandens behov er ofte guld værd. I skal lave en masse ting sammen, men nogle gange kan det være rart at kunne nyde dit eget selskab samtidig med, at din partner nyder sit eget selskab.

Omsorg

Omsorgsfuldhed bygger på mange forskellige ting, og det at være omsorgsfuld er en god egenskab i et parforhold. Det at være omsorgsfuld kan f.eks. være, hvis din partner er syg, så kan du forkæle ham/hende ved at sætte en film på. En anden måde at vise omsorg på, er ved f.eks. at købe en cykelhjelm til din partner, så I begge kan færdes sikkert ude i trafikken – læs guiden her. På denne måde viser du nemlig, at du tænker og gerne vil passe på din partner.