Imponer din date med en god flaske rødvin

Vil du gerne servere en god flaske rødvin til din næste date, men er du i tvivl om, hvilken du skal vælge, så er det ikke noget at sige til. Der findes mange forskellige rødvine i forskellige prisklasser, som passer til forskellige middage og til forskellige lejligheder. En rødvin behøver ikke at være dyr for at smage godt. Ofte handler det om at have styr på årgangen og den drue, som flasken er tappet på, men for at få den optimale smagsoplevelse ud af din rødvin, handler det i langt højere grad om at opbevare og servere din rød korrekt.

Få den bedste smagsoplevelse ud af din rødvin

Du behøver altså ikke at købe en dyr flaske rødvin til din date for at servere en smagsoplevelse. I virkeligheden handler det faktisk om, hvordan du serverer din rødvin. På Herretidende.dk kan du læse mere om, hvordan du nyder rødvin bedst muligt. Først og fremmeste handler det om, at du opbevarer din rødvinsflaske korrekt. Der findes vinkøleskabe, som kan hjælpe dig til netop dette, men der findes heldigvis også andre og billigere muligheder. Din rødvin skal opbevares et sted, hvor den har en stabil temperatur, og hvor den ikke står i direkte sollys. På den måde undgår du at servere en flaske vin for din date, som smager bittert. Når du serverer din rødvin, er en god tommelfingerregel, at den skal være 20+ grader. Serverer du en flaske, som er for kold eller for varm, vil det påvirke smagsnuancerne.

Server din rødvin korrekt

Ikke alene tager det sig bedre ud at servere rødvin i et rødvinsglas, frem for et hvilket som helst andet glas. Det får også vinen til at smage bedre. En vin skal iltes korrekt, og det bliver den i et rødvinsglas. Det kan være en fordel at forberede vinen et par timer før, din date ankommer. Hvis du hiver proppen op, og lader den stå uden sollys, ved stuetemperatur, en time eller to før vinen skal serveres, sikrer du dig, at rødvinen opnår den smag, den kan. På den måde kan du og din date nyde rødvinen bedst muligt.