Den lækreste tomatsalat med balsamico, mozzarella og basilikum

Tomatsalat er en helt simpel salat med ganske få ingredienser. Noget det madglade hjerte og mave virkeligt vil sætte pris på og samtidig noget de fleste kan lide. Den italienske tomatsalat er hos mange en af de bedste sommerfavoritter – en fantastisk smagfuld salat med sød tomat, mælkede mozzarella og med krydrede basilikum som pynt. 

Salaten er super nem og hurtig at lave:

  • Man skal starte med at skære tomaterne i skiver og halve og lægge dem på et fad. Herefter skal de drysses med salt og balsamico.
  • Nu skal den friske mozzarella deles med fingrene og lægges ovenpå tomaterne, hvorefter olivenolien skal hældes over og pyntes med basilikum.

Tomater giver en fantastisk smag til det meste mad, især til en lækker og enkel tomatsalat. Tomatsalaten er en absolut nem og lækker tilføjelse til sin mad. Salaten kan i øvrigt også anbefales at spise på et lækkert og godt stykke rugbrød – det smager også utrolig himmelsk! En stor fordel ved denne salat er, at man ikke behøver at være den store madkunster for at kunne bevæge sig ud i denne salat, der kommer fra det italienske køkken – mums! Med den simple fremgangsmåde og de simple ingredienser vil man få smagene af de lækre råvarer til at træde i kraft.

Hvis man leder efter en lidt anderledes en af slagsen, kan man også prøve med lidt rødløg og feta. Hvis man tilføjer rødløg giver det et fantastisk farvespil sammen med den friske basilikum, tomaterne og mozzarellaosten. Her finder du en tomatsalat, der med garanti vil få ens egne- og sine gæsters smagsløg til at synge! Denne salat er også en salat, som de små børn i familien også kan nyde godt af. Denne farverige salat er samtidig helt perfekt, hvis man leder efter en helt simpel, nem og utrolig lækker salat til sommermaden – eller generelt bare året rundt.