Find den mest uhyggelige gyserfilm

Er der noget bedre end at sidde en lørdag aften med sodavand, popcorn og se gyserfilm? Måske ikke. Det er bestemt ikke alle, som er vilde med gyserfilm. Mange par ser gyserfilm sammen, her er det klart mest maskulint, hvis fyren ikke også er bange for gyserfilmen. Det kan virke helt fjollet at lade sig skræmme fra vid og sans, men ikke desto mindre er der mange, som gør det ganske frivilligt.

 

Klassiske gyserfilm

Der er stor forskel på om, det er private eller eksperter, som skal vurdere, hvilken gyserfilm der er den mest uhyggeligt. Eksperterne mener helt klart, at det er ”The Shining” fra 1980, hvor Jack Nicholson spiller hovedrollen, det er en vildt uhyggelig psykologisk gyser. En dansk klassikker er ”Nattevagten” fra 1994 med Nikolaj Coster Waldau i hovedrollen som nattevagt. Dette er også en psykotisk gyser, som virkelig kan få puden op for øjnene.

 

En af de mest kendte gyserfilm, er ”Jaws” fra 1975, hvor en stor hvidhaj angriber turister. Derudover er ”Saw” fra 2004 også en meget populær gyser, som i dag er en serie af en række gyserfilm. Serien handler om en mandelig cancerpatient, som gerne vil have folk har et gladere liv og ikke lader det drive forbi. Derfor vælger han at fange nogle af disse ”utaknemmelige” mennesker og sætter deres liv på spil.

 

Eftereffekten af gyserfilm

Inden du sætter en rigtig uhyggelig gyserfilm på, så skal du huske på, hvilke konsekvenser filmen kan få for din dagligdag de efterfølgende dage. Mange kan være bange for at gå rundt i deres eget hjem, hvis de har set gyserfilm. Det kan også være, at din hørelse bliver mere skarp, og du kan få svært ved at sove, fordi hvad var nu det for en lyd? Mon der er nogen, der er ved at bryde ind. Så husk på det inden du sætter en gyser på.